De afgelopen periode heeft FlexiVers een aantal chefs uitgedaagd om een gerecht te maken aan de hand van een door ons samengestelde Black Box. Bekijk hieronder de heerlijke gerechten die de chefs hebben gemaakt en laat je inspireren!
Inspiratie van onze buitendienst!
Het gerecht
In morilleboter gewelde witte asperges - gebakken morilles - geconfijte paarse asperge - geschaafde lentetruffel - pisenlit - zwarte en groene kool gemarineerd in ponzudressing
De Uitdaging Mini-Paksoi - Enoki - Bietjes en mini pastinaak
Het gerecht Zoetzuur gemarineerde mini paksoi, gemarineerde en gepofte groentjes, rood/witte biet, gebrande enoki paddenstoeltjes, poftomaatjes, courgette en crème van oerbiet
De uitdaging:
Avocado - Little gem - Bloemkool - Cranberries
Het gerecht:
Tempura van avocado en bloemkool - geserveerd met little gem afgeblust met ponzudressing van cranberries - crème van avocado en couscous van bloemkool
De uitdaging:
Trompet de la Mort - Bimi - Paarse spruiten - mini shii-take
Het gerecht
Duxelles van shii-take en trompet de la mort - gegrilde bimi - zoetzure wortel - gemarineerde tomaatjes - gefrituurde paarse spruitjes - aardappelchips en postelein-pesto
Restaurant Post
Johan de Wittstraat 128
3311 KJ Dordrecht
078 6475648
Het gerecht
Kiwi Gold en Lychee geïnfuseerd met rozenwatersiroop, tartaar van mango, gele biet en rode peper.
Gele biet gestoomd boven rozenwater en chili cress.
Bij Hemels in Breda kunt u terecht voor zowel lunch, diner als borrel. Hier eet u een fantastische carpaccio met eendenleverkrullen in een van de gezelligste binnentuinen van Breda!
Het gerecht
Carpaccio van paarse wortel, peper gevuld met venkelsalsa in tempura, gedroogde venkel en krokante truffelaardappel.
Het gerecht
Een bavarois van pompoen/gember - babaganoush van aubergine en sinaasappel - gebrande gegaarde sjalotjes en in vadouvan olie gemarineerde akkerpaddestoelen...
Het gerecht:
Bao met creme van paarse bloemkool - frisse paksoi - gefrituurde oesterzwam - gegrilde aubergine met korean chilli flakes - huisgemaakte kimchi van rode kool.
The Tiger Club
St. Janstraat 4
4811 ZL Breda
076 7370163
De uitdaging:
Snijboon - komkommer - limoen - radijs
Het gerecht:
Salade van snijboon en komkommer - gekarameliseerde little gem - verschillende bereidingen van radijs - een zoetzuur van rode ui. Daarnaast een gazpacho van komkommer - limoen - basilicum.
Het gerecht
Rabarber geinfuseerd met rozenwater, creme van rode linzen, paarse radijs, aspergecreme, sousvide gegaarde witte asperges, salade van korenaar asperge, postelein en eetbare bloemen
De uitdaging:
Mini aubergine, biologische citroen - aubergine - avocado - gele cherrytomaten
Het gerecht:
Vega Peking eend Spanish style - zachtgegaarde pulled aubergine - mini aubergine in panko - pan tortilla van aubergine - guacamole - ceviche van mini aubergine - tomatensalsa - saus van citroen en dashi
De uitdaging:
Framboos - wilde perzik - citroenblad - nectarine
Het gerecht?
Canner kreeft, carpaccio van wilde perzik, hangop van citroenblad, gegrilde aardbei, gepocheerde nectarines en frambozenpapier afgemaakt met vinnaigrette van framboos
De uitdaging:
Avocado - beukenzwam - tijgerellatomaat - red meat radijs en mini komkommer
Het gerecht?
Avocadosmash op getoast desembrood met gekarameliseerde rode ui, dun gesneden tijgerella, gesauteerde beukenzwam, ingemaakte radijs-red meat, ingemaakte mini komkommer en dukkah
Jimmy Coffee
De linie 34
4208 DE Gorinchem
0183 769 044
De uitdaging:
Pastinaak - bietjes - sjalot - granny smith en kokosnoot
Het gerecht?
Hollandse garnalen met creme van pastinaak, kokos en kerrie - zoetzure gele biet - gegaarde sjalot - chioggio biet en venne cress - granny smith appel met vadouvan vinnaigrettte